TR | EN

LPG, Zor Günlerde Afetzedelerin Yanında…

LPG, Zor Günlerde Afetzedelerin Yanında…

 

Türkiye LPG sektörünün önde gelen markaları, Elazığ depreminde afetzedelerin yanındaydı. Sektör temsilcileri, depremin hemen ardından AFAD’ın koordinasyonu ile afet bölgesine afetzedelerin ısınma ve pişirme ihtiyaçlarını gidermek üzere çok sayıda tüp gaz, katalitik soba, ısı şemsiyeleri, kamp sobaları gönderdi. Firmaların bölgeye yolladığı uzman ekip ve eğitmenler ise, deprem nedeniyle zor şartlarda çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan afetzedelere destek oldu.

 

Türkiye’yi acıya boğan Elazığ depreminde yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunan Türkiye LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay, Türkiye LPG sektörü olarak, en büyük dileklerinin bir daha böyle üzücü afetlerin yaşanmaması olduğunu söyledi.

 

“AFAD koordinasyonunda bölgeye ısınma ekipmanı ve eğitmen gönderdik”

 

Türkiye’nin üzerinde bulunduğu fay hatları nedeniyle depremlere fazlaca maruz kaldığını belirten Aratay, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

“Maalesef yaşadığımız bu afetler, çoğu zaman can ve mal kayıpları ile sonuçlanıyor. Son olarak Elazığ’daki depremde 41 vatandaşımız can verdi. Ülke olarak ancak kenetlenerek ve birbirimize destek olarak bu tür felaketlerin üzerinden gelebiliriz. Bizler de LPG sektörünün önde gelen markaları olarak, yüreğimizi yakan Elazığ depreminde, zorlu kış şartlarında çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan afetzedelerin yardımına koştuk. AFAD’ın talep ve koordinasyonu altında deprem bölgesine çok sayıda katalitik soba ve kamp sobası ile ısı şemsiyesi gönderdik. Afetzedelerimizin ısınma ve pişirme ihtiyaçlarının en ideal şekilde karşılanmasını sağlamak üzere uzman ekip ve eğitmenlerimiz de bölgeye gitti. Gönüllü ekiplerimizle, afet bölgesinde LPG cihazlarının kurulum ve kullanımına yönelik çalışmalar yürüttük.

 

“LPG, doğal afetlerde önemli roller üstleniyor”

 

LPG, taşınma, depolanma ve hemen hemen her alan kullanılabilmesi gibi benzersiz faydaları ile doğal afet ve acil durum zamanlarında enerji ihtiyacının karşılanmasında kritik öneme sahip. Özellikle depremlerde kurulan çadır kentlerde elektrik hatları, elektrik sobalarından kaynaklanan aşırı yüklenmeler nedeniyle yangınlara sebep olabilmektedir. Oysa bu olasılık LPG’nin ısıtma ve pişirmede kullanımıyla ortadan kalkmaktadır.

 

“LPG, kolay taşınabilir, erişilebilir, verimli bir enerji kaynağı”

 

Bugün baktığımızda mobil, verimli, ulaşılabilir, temiz ve ekonomik bir enerji kaynağı olan LPG’nin kullanımı, sürdürülebilirlik politikaları doğrultusunda dünya genelinde teşvik ediliyor. Başta konutlarda olmak üzere, otomotiv, kimya, tarım ve endüstri gibi pek çok sektörde 1.000’i aşkın kullanım çeşitliliğine sahip olan LPG’nin dünyada yıllık 300 milyon tonu aşan tüketim miktarı her geçen gün daha da artıyor.([1]) Herhangi bir altyapı ihtiyacı olmayan, kolay taşınabilir ve kolay erişebilir, verimli bir enerji kaynağı olan LPG, partikül salınımı ve emisyon değerleri açısından da muadillerine oranla önemli avantajlar sağlıyor. Bu nedenle de tüm dünyada ‘temiz enerji’ kaynağı olarak kabul ediliyor. Türkiye LPG sektörü de hem kamu hem ve özel sektör olarak hem de piyasa yapısı olarak dünyanın en önemli, örnek pazarlarından biri konumunda.

 

“LPG herhangi bir altyapıya ihtiyaç duymuyor”

 

LPG’nin en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz, tüplü ve dökme gazda taşınabilmesi, boru hattı ya da elektrik hattı gibi herhangi bir önemli altyapıya ihtiyaç duymamasıdır. Örneğin; bir tüp gazı, istediğiniz coğrafyaya yanınızda taşıyabilir, en zorlu koşullarda dahi basit bir aparatla ısınma ya da pişirme gibi temel amaçlar için kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.